BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 28, 2011

Bahaya Panadol & Paracetamol


Doktor memberitahu, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak.
Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.
Saya pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.
Panadol adalah sejenis Painkiller? semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda.. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.
Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?
Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang Biasa?ini ke dalam mulut anda.
p/s: serik la aku xnk telan benda ni lagi..apa komen korang.?

Friday, February 25, 2011

UTM BoOk & cHocOLatE FaiR

beli...beli..mai beli...mai beli...lelong...lelong...
coklat...coklat...murah...murah....coklat murah...coklat murah....
buku..buku...macam-macam buku ada....
heheehehe...

Assalamualaiku wbt....
Haa....agak-agak camtu ke suasananya?
takde lah....apa-apa pun aku nak ajak korang sume...
jom datang beramai-ramai ke....



banyak betul coklat.....banyak betul buku....
banyak lagi aktiviti yang diadakan........ 
jom tengok gambar-gambar yang sempat aku snap....


buku-buku akademik....



buku cerita, novel, motivasi, dll...



sesuai bg awek nih....



kat sini kena beratur panjang nak beli coklat....



lagi coklat......

Antara aktiviti lain termasuklah....
-kuiz anjuran Perpustakaan Sultanah Zanariah UTM-
-pameran Jabatan Keselamatan & Lalu Lintas UTM-
-derma darah-
-promosi linguaphone-
-jualan makanan-makana kesihatan IKS-
dan lain-lain....
tak lupa gak......cabutan bertuah......hehehe....


so....jangan lepaskan peluang....cepat-cepat datang....
arini hari last....sampai kul 6 ptg je....



Ni adalah antara coklat yang aku wat balik.....
murah je....
buatan Malaysia....taraf antarabangsa....(bagi aku la)
ouke!...tu je untuk entry kali nih....

p/s: coklat nih murah tapi sedap.......hekhekhek....

Thursday, February 24, 2011

Hari kelahiran anak bapak...

Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Ayoh & Abg Ma...
Allah selamatkan kamu....


Ouke!

Assalamualakum wbt...

em...kalo tgok tajuk n wish kat atas mesti tau kan entry nih psl apa...
ouke...hari kelahiran anak bapak?
hehehe....
hari kelahiran ayah aku & abang aku....

hero yang pertama ialah....


ouke.....beliau ni adalah tak lain tak bukan.....
Ayahandaku yang tersayang....
pada 22 Februari 1951 beliau dilahirkan....
so...2 hari lepas merupakan ulang tahun kelahiran beliau yang ke-60..

hero yang kedua...





Ouke...beliau ni plak ialah Cikgu Wan Kamaruddin.....
hehehe...abg aku...
beliau dilahirkan pada 23 Februari 1978....
semalam menyambut kelahirannya yang ke-33.....
 
so...aku nak wish kat 2 orang hero kat atas nih.....
selamat hari lahir...
semoga panjang umur...
dimurahkan rezki.....
diberkati dan dirahmati Allah di dunia & di akhirat...

Wednesday, February 23, 2011

Anda Sangat Beruntung



“Setelah sekian lama kami menghambakan diri dalam bidang pendidikan ini kami tidak pernah kaya, maka bagaimana dikatakan beruntung. Gaji kami jika dibandingkan dengan kerjaya lain masih lagi ketinggalan. Misalnya seorang pekerja yang bekerja sebagai ekskutif di sebuah syarikat GLC yang terkenal di seluruh dunia mendapat gaji permulaan yang tinggi, hampir mencecah empat ribu sebulan. Itu belum lagi dicampur dengan elaun-elaun yang lain.”

            Wahai guru, jika itu yang menjadi ukuran untung atau rugi pada pandangan anda, maka anda silap. Sebagai bukti, mari kita perhatikan hadis-hadis di bawah ini.

Diriwayatkan dari Abu Darda’, Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

“Manusia itu terbahagi kepada dua golongan. Pertama yang mengajar. Kedua, orang yang belajar, kemudian tidak ada yang lebih baik setelah itu (daripada keduanya).”
[Riwayat Imam Darumi]

Daripada Abu Hurairah r.a, bahawa Rasulullah SAW bersabda lagi yang bermaksud:

“Ingatlah, sesungguhnya dunia ini terlaknat. Semua seisi dunia itu terlaknat kecuali orang yang ingat kepada Allah SWT atau melakukan sesuatu yang dekat dengan memperingatiNya dan orang yang mengajar serta orang yang belajar.”
[Riwayat Imam Tirmizi dan Ibnu Majah]

Diriwayatkan pula daripada Abu Umamah r.a, bahawa Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

“Sesungguhnya Allah SWT, para malaikat, penghuni langit dan bumi, termasuk semut yang berada di dalam lubang dan ikan paus, sesungguhnya akan memberkati dan memberi rahmat kepada orang yang mahu mengajarkan kebaikan (ilmu) kepada manusia.”
[Riwayat Imam Tirmizi]

Diriwayatkan daripada Fudhail bin ‘Ayyad r.a, bahawa Rasulullah SAW bersabda lagi yang bermaksud:

“Orang berilmu yang berusaha mencipta, orang yang mahu mengajarkan ilmunya akan didoakan oleh seluruh penghuni kerajaan langit.”
[Riwayat Imam Tirmizi]

            Sekiranya material yang menjadi ukuran untung atua rugi buat anda yang bergelar guru, maka itu satu kesilapan besar. Mengertilah, bahawa dunia ini hanya bersifat sementara dan akhiratlah yang kekal abadi selama-lamanya. Hadis-hadis di atas sebagai bukti bekalan buat kita bertemu Allah SWT selagi mana kita ikhlas terhadapNya. Sebagai seorang guru, dua keberuntungan yang akan diperoleh. Iaitu semasa di dunia seperti kita dibayar gaji, dinaikkan pangkat, menerima anugerah dan dihormati oleh anak didik kita. Keduanya pula, apabila kita bertemu Allah nanti, InsyaAllah dengan syarat kita sentiasa mengikhlaskan hati di dalam menyampaikan ilmu kepada anak-anak didik semata-mata kerana Allah. Oleh itu yakin dan percayalah bahawa guru adalah kerjaya yang menguntungkan, biarpun tiadak sekaya mana semasa di dunia ini.

Dipetik dari buku Hebatnya Cara Rasulullah Mendidik oleh Razali Saaran


Tuesday, February 22, 2011

Madah Pujangga Siapa Kuat



Assalamualaikum wbt.

Arini aku nak share something supaya korang berfikir....
Aku nak share apa ek???
Emm.......

Ok......arini aku nak share kata-kata pujangga....
Kata-kata pujangga ni aku dapat masa attend kelas kimia aritu....
Setiap kali ada kelas dia mesti aku dapat kata-kata pujangga sebelum kelas mula...

Pernah tak dengar kata-kata pujangga tentang siapa yang lebih kuat?
Pernah?....tak pernah?...tak tau?.....
Emm....apa pun jawapan korang....aku still akan share gak....hehehe....


Madah Pujangga Siapa Kuat

Sesetengah mengatakan Api adalah yang paling kuat...
Tetapi Api boleh terpadam oleh Air...
Dan Air pula tersejat oleh Matahari...
Adakah Matahari yang terkuat?...
Sedangkan sinaran Matahari itu terhalang oleh Awan...
Dan Awan pula dengan senangnya ditiup Angin....
Dan Angin dapat diubah oleh Manusia....
Adakah Manusia yang terkuat?...
Manusia selalu dikalahkan oleh Tidur...
Manakala Tidur kalah dengan Kematian....
Adakah Kematian yang paling kuat?...
-Tidak-.
Kebaikan adalah yang lebih kuat kerana Kebaikan akan kekal walaupun selepas Mati....

Ok....camner?...boleh faham tak....
Hehehe.....ayat belit-belit skit....
Camtu ah lebih kurang apa yang aku ingat lecturer tuh bagitau...
Aku ubah skit bagi korang senang faham....

p/s: Apa-apa pun...Allah lah yang Maha Berkuasa...Allah cipta semuanya termasuk kebaikan....

Friday, February 18, 2011

Hari Memperingati Kekasih


Assalamualaikum wbt...


Hari Memperingati kekasih bagi aku bukanlah hari valentine yg ramai org sambut tuh....
tp bagi aku hari memperingati kekasih yg sbnr ialah hari maulud nabi kita...
iaitu Nabi Muhammad SAW.....kekasih Allah...
Salam Maulidur Rasul skali agi aku ucapkan kat korang semua....
walaupun lewat skit tp aku nak post gak pasal Nabi Kekasih Allah nih....
Em...kan ke kte spatutnye sentiasa ingat kat Baginda......kan3...
Ok....jom kita hayati bahan2 nih....

video nih ceritakan pasal Nabi kita tu adalah anak yatim yang sangat disayangi oleh pencipta kita..

video

video klip nih plak lagu Raihan yg buat aku mengalirkan air mata sama mcm video kat atas......
kalau kita hayati betul2...memang pilu.....

video


So, camner....ada yang mengalirkan air mata tak?
kalau ada tuh baguslah....
nampaknya anda memang hayati betul2 lagu dan sayang pada Rasulullah....
kalau ada yang tak menangis tuh.....try lah menangis k...
sbb Rasulullah selalu menangis untuk kita.....
Rasulullah selalu bimbangkan nasib umatnya.....
hatta, masa penghujung nafasnya pun menyebut UMATI, UMATI, UMATI....
so....fikir-fikirkanlah.....

 p/s: tq pada sape2 yg hayati betul2....aku sayang korang sbb korang sayang Nabi.....=)

Thursday, February 17, 2011

x sempat......x berkesempatan...

Assalamualaikum wbt...

sori sgt2 kpd rakan2 blogger....sbb....
1) x update blog lebih kurang seminggu.....
2) x bw kat blog korang....
3) x bls kunjungan.....

bkn apa....bkn saje2...tp terpakse....sbb....
1) ad test....(arini pun ada)
2) ada kuiz....tiap2 minggu ada...
3) assignment byk agi x siap.....
4) tenet kat blok aku nih slow nak mampos.....kdg2 putus.....
5) hujung minggu bru nih ada tetamu kat bilik plak.....

mcm2.....mase sgt cemburu kat aku....
ni pun aku amik skit mase......
kebetulan dlm kelas bleh on9.....
...so aku amik skit mase update blog nih.....

kesempatan nih aku nak ucapkan....
salam maulidur Rasul
kat semua rakan blogger.....

p/s: wish me the best of luck utk test Teori Set & Mantik mlm ni k.....

Friday, February 11, 2011

Jom Belajar Loghat Terengganu...

Assalamualaikum wbt.

Selamat pagi sume...selamat hari Jumaat dan selamat hari-hari k.....hehehe....
Ok...arini kita nak belajar loghat Terengganu....iaitu kata penerangan...
sebelum tu, ada tak kat sini orang Terengganu?....mestilah ada kan......
ok...kepada orang Terengganu.....betulkan aku kalo salah k....

kita nak blajar camner orang Terengganu sebut tuk menerangkan sesuatu.....contohnya sangat besar, sangat kecil, dll.....

sangat _______

besar = beso jalo
kecil = kecek tuek
tinggi = tinggi sayyuk
panjang = panjang jele
pendek = pendek ketok
berat = berak nanang
ringan = ringan lepung
manis = manih leting
masam = masang rebang
masin = masing rebing
pahit = pahik nepang
tawar = tawo hebe
panas = panah ngetik
sejuk = sejuk siak
nipis = nipih nayang
hitam = itang legang
putih = putih sleput
gelap = gelak gelemak
terang = terang nerang

haa....tu je laa kot yg ak igt....ada apa2 nak tanye tak murid2 skelian...sila angkat tgn k....hahaha.....



p/s : ada soklan tulis dlm komen k...

Thursday, February 10, 2011

Expanded body...

Assalamualaikum wbt...

guys...camner?.....ada nampak tak any different kat blog nih?
mestilah ada kan.....bagi sape2 yang tak perasan tuh nih nak bagitau....




aku expand body dia bagi besar skit.....sebelum ni kan kecik je kan....
sempit sangat...
korang nak baca entry pun susah kan......haa~
sekarang dah takde masalah lagi...

Alhamdulillah....
akhirnya berjaya gak aku besarkan...
sebelum ni dah pernah try....tp asyik tak jadi je....
sekarang....dengan banner2 sekali aku besarkan....
ok tak?

p/s: leave comment for the changed k......

Wednesday, February 9, 2011

SIAPAKAH GURU


Perkataan ‘guru’ berasal dari bahasa Sanskrit yang membawa maksud pengajar, pendidik, Mudaris dan pengasuh (Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas). Manakala menurut kamus dewan, guru bermaksud orang yang mengajar, pendidik, pengajar dan pengasuh. Abdul Salam Yussof (2003) pula mengatakan bahawa Imam Al-Ghazali mengistilahkan guru itu sebagai Al-Mudarris (pengajar), Al-Muaddib (pendidik), Al-Mu’alim (guru) dan Al-Walid (orang tua).

Secara umumnya, dapatlah difahami bahawa guru adalah golongan yang ditugasnya menyampaikan ilmu pengetahuan, kemahiran dan nilai-nilai murni kepada seseorang individu atau kumpulan tertentu. Guru yang dimaksudkan di sini, boleh jadi mereka yang mengajar di sekolah kerajaan atau swasta, pusat pengajian tinggi awam atau swasta, atau apa jua institusi  yang dalamnya wujud dua unsur utama iaitu mengajar dan yang diajar. Contohnya individu yang mengajar Al-Quran di rumah, pakar seni silat yang mengajar di pusat latihannya sendiri ataupun individu yang membuka kelas masakan di tempat yang tertentu, bolehlah dianggap sebagai guru kerana mereka mengajar dan adanya golongan yang diajar. Namun, dalam konteks guru yang dibincangkan di sini, ia lebih mengarah kepada guru-guru yang mengajar di sekolah atau di pusat-pusat pengajian tinggi yang sememangnya dilatih untuk menjadi guru dengan berbekalkan kaedah-kaedah tertentu yang sesuai diguna pakai di pusat-pusat pengajian samada di peringkat rendah, menengah mahupun universiti.

Selain itu, tidak semua boleh digelar guru melainkan mereka benar-benar arif dalam bidang tersebut dan terlatih kerana pendidik itu adalah satu profesion yang memerlukan kepada ilmu dan kemahiran yang khusus. Tanpa ilmu berkaitan perguruan, maka ia dianggap bukan pendidik yang sebenar berdasarkan pandangan profesion perguruan itu sendiri.

Firman Allah SWT dalam Al-Quran, maksudnya:

“(Apakah kamu wahai orang musyrik yang lebih beruntung) ataukah orang yang beribadat di waktu-waktu malam dengan sujud dan berdiri, sedang ia takut kepada (azab) akhirat dan mengharapkan rahmat Tuhannya? Katakanlah, adakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? Sesungguhnya orang yang berakallah yang dapat menerima pelajaran.”

[az-Zumar : 9]

Dengan ini, dapatlah dikatakan bahawa guru adalah suatu profesion yang memerlukan kemahiran tertentu sebelum mereka benar-benar boleh bergelar seorang guru.

Dipetik dari buku Hebatnya Cara Rasulullah Mendidik oleh Razali Saaran



Monday, February 7, 2011

Contest aku, dia & vintage....

 
 
1)itu gmbaq cmna pun talak kesah jnji edit kasi nmpk vintage n oldskul n oliginal dr anda
**ade muke sndri lg bgus, so keoriginalitian trjage**
2)letak kan skali gmbr asal   **update**
3)boleh lbih dr 1 but only da best akn di judge
4)buat entry psl contest ini link kan ke sini wokey ye amoi apek....
5)folo ini belog...
6)letak ini banner kat lu punya sidebar pstu link kan ke entry wa ni okey <<--xreti xpela kot f(o_0)
7)post link anda kat komen entry ye...
8)tag itu 3 atau lebih lu punya kawan2... 
9)tamat tempoh smpai itu 12 MAC 2011 wokey...
 
Haa....tu lah syarat2 yang dikenakan tuk join contest nih....
sebijik2 aku amik dr entry empunye contest nih....
so kalo nak tau apa adiah nyer....
 
 Check this out....
 
GAMBAR2 YG DI EDIT 

Sebelum


Selepas


 Sebelum
 
 Selepas
 
 
Sebelum

Selepas

Haa....tu je laa kot gambar aku tuk contest neh....
Ade agi nih tp rase mls nak upload...
hehe...
 
aku nak tag....
cam bese....tulip......mizz_aina...soly n aniez....

Sunday, February 6, 2011

Balik Cuti...



Assalamualaikum wbt.

Akhirnya cuti pertengahan semester ni berakhir...
selamat dtg kembali kpd sume rakan2 yg balik kampung....
best kan balik kampung...jumpa mak ayah...
huhuhu....aku tak balik pun...

aku tak balik sebab aku join program....
program panjat gunung Liang kat Tanjung Malim...
then...lepas blik...2 hari ak ambil mase tuk bersihkan brg...
brg byk yg kotor kne lumpur....basah...dll...

uTk mengisi lagi 4 hari...aku pegi ke Kluang....
umah keluarga angkat aku...
ramai gak ah ahli kluarga yg blik...
bleh knl yg blum kenal....best gak ah...

Pastu...ari sabtu aku balik ke utm....
stay kat utm sorg diri sblum member2 lain blik....
n arini ari ahad....bru aku jumpa yg lain2...
diorg pun sbnrnye dr smlm dah sampai...

esok....start blajar balik...
sambung balik dunia pelajar yg sibuk...
dengan assignment yg berlambak2....
huhuhu....tu je kot....hehehe....see next entry...

Wednesday, February 2, 2011

Tangan Rajin Tulis

Assalamualaikum

Tangan Rajin Tulis? apa bende tuh?....ok kali aku di tag utk menjawab soklan2 yg x brp nak penting sangat nih.....hehehe....jgn marah...tp ala2 mcm biodata lah gtu...kan....

Dulu kat skolah kan slalu org tulis biodata laa, about me laa, mcm2 agi laa,...so layan je lah ek...



Real name: nama yg tertera dlm ic aku Wan Mohd Nazri Bin W Jusoh.....haa agk pjg ah....

Nickname: besenye org pggil aku nazriey...kalo dlm kelab aku dipanggil Naz...

Zodiac sign:
Sagittarius.....

Male or female:
lelaki

Elementary school: SK Banggol Peradong....rindu nak jejak ke sana...

Highschool: SMK Belara....pun same....rindu kan SEMBARA

College:
Kolej Matrikulasi Pahang....tp skrg bkn kolej agi....dah masuk u...UTM skudai...

Hair colour : itam kot....hahaha...

Tall or short : biasa jee . tak tinggi tak rendah....

Bekas kekasih saya adalah: ermmm...sape ek....xde agi ah stakat nih...

Saya sedang mendengar: bunyi kipas dlm bilik aku nih yg laju giler...kalo jatuh atas kepala aku mamposs....

Mungkin saya patut: tdo skrg nih....ngantuk ah...zzz

Saya suka: mengelamun...hehehe.....

Sahabat-sahabat baik saya: tiada di sisi...huhuhu...sedih.....balik kg....

Saya tak paham kenapa aku suka sgt sukan extreme....heheh

Saya kehilangan: peluang blik kg time raye cine nih.....tp dpt pengalaman tawan gunung nuang kat perak.....hehehe..

Ramai yang berkata: alah relax ah lu....mase banyak agi....hotak die...assignment berlambak weyh....

Makna nama saya:
pandanganku

Cinta itu adalah:
hanya berhak kepada Allah....

Di suatu tempat, seseorang sedang: ntah...mane lar aku tau...

Saya akan cuba: naik kan pointer aku yg agak menjunam jatuh...

Ayat SELAMANYA membawa maksud: Forever (versi BI)..

handphone saya:
buat hal.....bateri kong....huhuhu

Bila saya terjaga dari tidur: first thing yg aku akan buat....tgok jam....then tido blik...

Saya paling meluat apabila: tgok kapel yg over sgt....blum kawin ag dah nak mcm2...

Pesta/Parti adalah : best gak laar....enjoy same rakan2..

Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah: kucingku yg berbulu putih...mata hijau seblah n biru seblah.....so cute...

Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah: sume peringkat umo....enjoy ur life....jgn memilih sgt....mase xkan berulang.....

Hari ini: aku mengemas bilik....sapu lantai....basuh haversack yg kne lumpur akibat pjt gunung...n mcm2 agi...

Malam ini saya akan: lyn crite yg aku donload nih...byk giler dpt donload...harry potter, megamind, rapunzel, dll...

Esok pula saya akan: pegi kluang kot....heheheh...

Saya betul-betul ingin: jd pilot....

Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini: wah hensem betul lah....(saje nak naikkan smgt.....ekekekek..)

Pusat membeli-belah atau arked permainan: jusco, Mydin Mall....dll

Makanan Barat atau Jepun : Barat kot....tp yg halal ah...

Bilik yang terang atau gelap: xterang sgt....xgelap sgt...

Makanan segera adalah: meggi tomyam...hehehe....feveret...

Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?: "lupe laa....xingt nak beli brg apa....td kat bilik byk brg nak beli..."

Siapa yang anda mahu Tag?: Tulip...Mizz_Aina buat k....

p/s: wat elok2 eh...jgn cam aku nih besepah....

Tuesday, February 1, 2011

25 random thing about me...

Assalamualaikum...

huish2....dah 2-3 hari tak update kot...kesian blog aku nih....hehehe....tapi aku lagi kesian...member2 duk syok cuti kat kg aku still ad kat utm nih hah....sambut rayer cine kat kampus je....(sambut ke?)...hehehe...knp aku tak balik...haa adalah sbb tertentu yg mane sekaligus buatkan blog pun tak update....

tapi aku taknak ah cerita pasal tu....laen kali ah kot....hehehe...kali nih aku nak share skit tentang diri aku....aku ad lah terbaca blog2 lain yg tulis pasal nih....so cam menarik je.....aku pun post gak lah...hehehe...korang sume layan je lah eh....

25 random thing about me...
-aku seorang yg sgt meminati sukan2 extreme n outdoor cam trekking, climbing, waterrafting, abseiling dll....
-sukan outdoor yg aku paling suke ialah climbing...
-aku nih sebenarnya seorg yg pemalu n pendiam....(kalo org btul2 kenal aku lah)...
-tapi kalo aku bukak mulut...mesti laser skit...dan lepas tuh aku pikir balik ape yg aku ucap...
-ada org cakap aku nih suka sgt fikir pasal org lain sampai diri sendiri yg merana....(xtau lah...ad org ckp)
-aku senang kecil hati....tapi senang memaafkan....
-aku kurang suka kalo member seblah/ dlm klas bising2....so aku akn senyap je...
-dr kecik aku asyik dipaksa tuk mengalah...so sampai skrg dah terbiase....
-aku selalu bgtau diri aku..."biar lah", "maybe betul dia ad hal kot", dll....
-kat universiti aku join klab aku dr tahun 1 lagi n aku syg sgt klab aku tuh....(student recration club)...
-gunung2 yg pernah aku tawan: ledang, berlumut, irau, berincang, berembun, bintang, nuang, liang(yg terbaru-bru blik smlm)...
-laen2 xtvt yg outdoor yg aku join: waterrafting, off road cycling, orienteering, tubing, wall climbing, kayak, abseiling, flying fox.
-aku nih suka study last minit....esok nak pekse...mlm bru nak study....(teruk btul)
-aku suke duk blik single...duk sorg2 lagi best drpd ad rumate....
-aku dah bese mkn sorg2 kat kafe maupun kat blik...(ngadap laptop smbil tgok movie)...hehehe...
-aku suka kumpul souvenir...skrg dah berlambak2....
-aku suka kumpul baju2 yg exclusive....cam bju program ke...bju fakulti ke....mcm2 lah...
-aku kurg suka mkn kat fastfood cam kfc, mcd...kalo rfc bole laa....
-aku suka tgok bdk2...baby ke...bdk skola rendah ke...bdk skolah nengah ke...sbb kiut2...aku sukekan bdk2...
-aku suke haiwan berbulu cam kucing, hamster, arnab dll....
-aku cintakan profession perguruan.....tak sabar nak habiskan degree nih....
-kalo boleh aku nak posting kat kedah @ johor @ perak @ pahang.....
-aku tak akan directly ckp yg aku syg kat seseorg...
-aku suka ckp sorg...mengelamun...
-aku takkan ucapkan kata cinta sebelum aku benar2 terikat secara sah...walupun hati dah dicuri...

aahaa....tu lah serba sedikit tentang aku......harap2 lps nih boleh memahami aku.....

p/s: kpd si dia diharap memahami....peace...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

papan kenyataan

Murid-murid kesayangan

Selamat datang